Dames 1 komt net niet tekort

Het was vrijdag 24 oktober 2014. Vrijdag, de thuisspeeldag voor de dames van het eerste van Smash/Verkeersschool Harms. Zoals gewoonlijk werd het eerste Facebook-berichtje ’s middags al gepost door niemand minder dan Marieke: ‘strijdlustig als immer, maar leg de lat niet te hoog’. Voor deze avond stond alweer de vijfde competitiewedstrijd op het programma en wij hadden nog geen overwinning kunnen bewerkstelligen. Hier moest en zou verandering in komen. Waarom dan niet gelijk tegen de huidige koploper? De druk lag hoog, maar volgens de wijze woorden van de horoscoop van Marieke moesten we de lat niet te hoog leggen. De dames van Dio/Bedum 1 konden alvast hun borst natmaken.

De eerste set werden 7 strijdlustige meiden opgesteld, namelijk Ilse (spelverdeler), Gita en Anne (passer-loper), Marieke en Evelien (hoofdblokkeerder), Elise (diagonaal) en Irma (libero). Aan de kant stonden nog drie strijdlustige wissels en een zeer strijdlustige coach. De set werd echter overtuigend begonnen. De 4-0 achterstand werd gelukkig weer omgezet in een voorsprong. Mede dankzij een fe-no-me-na-le aanval van Marieke, na een goede pass en een perfecte set-up. De set vorderde voort en het ging gelijk op. Beide teams creëerden mooie aanvallen. Bij een score van 16-14 kwamen Gita en Ilse verrassend uit de hoek: een prachtige aanval op 22. De tegenstander had hier geen antwoord op en uiteindelijk was een time-out dan ook noodzakelijk. Ook na deze time-out waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Toch waren het onze strijdlustige dames van Smash die de eerste setwinst wisten binnen te halen: 25-23. Stap één van de overwinning was voltooid.

De tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. Ondanks de winst van de eerste set keken de dames al snel tegen een flinke achterstand aan. Maar hier werd een oplossing voor gevonden: prachtig samenspel van Ilse en Gita. Weer de onhoudbare 22-aanval van Gita en dit zorgde voor wat actie in de tent. De achterstand werd enigszins ingehaald, maar toch was een time-out nodig bij een stand van 12-16. Rob was niet tevreden over het spel wat op dat moment werd gespeeld, hij kreeg er ‘kromme tenen’ van. Een aantal punten werden toch nog binnengehaald, maar door een aantal cadeautjes en koekjes van de kant van Smash wist Dio/Bedum de set binnen te halen met een stand van 20-25.

De dames wisten in de derde set dat er anders moest worden gespeeld dan in de tweede set, wilden zij met een overwinning naar huis gaan. Dit was duidelijk te merken in het spel. Er werd goed gespeeld en er werden – in tegenstelling tot de voorgaande sets – weinig serve-fouten gemaakt. De gehele set was er sprake van een voorsprong voor de dames van Smash. De setwinst werd dan ook keurig binnengehaald: 25-15. Weer een stapje richting de overwinning gezet.

De vierde set, hier moet het dan ook gebeuren! Zoals Rob dan zegt: ‘Hiervoor volleybal je, voor deze spannende momenten.’ En spannend werd het zeker. Zoals wel vaker voorkomt, begonnen we de set weer met een achterstand. Echter, deze achterstand werd als snel weer weggewerkt met een paar mooie aanvallen. Beide teams zijn weer zeer aan elkaar gewaagd en het gaat dan ook weer gelijk op. Het wordt zelf zo spannend dat een stand van 25-25 wordt bereikt. De overwinning ligt voor het oprapen, maar dan moet er wel gescoord worden. Dit gebeurde helaas niet en door enkele persoonlijke foutjes glipt de set uit onze handen: 26-28.

Het kwam dus – voor de derde keer – weer aan op een vijfde set. Deze vijfde set zijn ons in de vorige wedstrijden niet zo goed bevallen, dus iedereen moest volledige focus hebben. Het eerste punt wordt dan ook door Smash gemaakt: Elise slaat een bal rechtdoor en Dio/Bedum heeft hier geen antwoord op. Er wordt door beide teams hard gevochten voor de punten, maar het zijn toch de dames van Smash die als eerste de 8 punten bereiken. Na het wisselen van kant wordt vervolgens weer een punt gescoord. Toch blijft het spannend en wordt de stand van 13-13 bereikt. Nu moet het gebeuren. Na een foutje van Dio/Bedum moet het laatste punt gescoord worden om de overwinning binnen te slepen. Dit wordt gedaan, en hoe?! Marlijn scoort het laatste punt, ondanks haar niet volledige aanloop. Gelukkig heeft Rob hier geen kromme tenen van gekregen. Hij was als een kind zo blij, de eerste overwinning in de derde divisie! Er is hard gevochten en ondanks de fouten die zijn gemaakt hebben de dames van Smash hun eerste overwinning binnen! Hierbij ook een bedankje aan onze trouwe fans die de moeite nemen om te komen kijken.