Enthousiaste meiden C4 winnen overtuigend

Vrijdag 31-10 namen de meiden van C4 het op tegen Impala C5. Omdat er niet zoveel wedstrijden waren vandaag mochten wij vooraan spelen. Dit vonden we natuurlijk heel leuk want zo konden alle ouders de wedstrijd extra goed bekijken. Maureen was er helaas vandaag niet bij en ook Floor had zich afgemeld voor deze wedstrijd. We waren dus met 6 meiden van ons eigen team en vroegen Lizette van de C3 om mee te doen.

Toen de tegenstander het veld op kwam zagen we dat er wel een paar lange meiden in zaten. We wisten allemaal meteen dat we de pass dus niet te ver moesten brengen zodat ze geen blokjes konden maken. Impala stond op de ranglijst een plek boven ons dus waren we gedreven om te winnen zodat we ze in konden halen. De eerste set begonnen Annet, Fleur, Lisa, Renee, Inga en Lara aan de wedstrijd. We sloegen goed op en speelde de derde bal moeilijk naar onze tegenstander. Alles liep heel er goed. Bij een stand van 10-2 stond Renee aan het net. De tegenstander speelde net een te scherpe pass naar ons en Renee liet haar kunsten zien en blokte de bal naar de grond, 10-3. De coach van de tegenpartij nam een time out. Na de time out kwam Lisa aan serve, ze laat op de trainingen heel goed zien dat ze bovenhands kan opslaan maar vond dat nu wel een beetje spannend om te doen maar toch deed ze het. Een hele mooie bovenhandse serve van Lisa zorgde voor de 10-4 voor ons. Wij lieten ons niet meesleuren in het niveau van de tegenstander maar bleven zelf sterk. We wonnen deze set dus ook met 25-8. Knappe prestatie!!

De tweede set kwam Lizette erin voor Inga en de rest bleef op dezelfde plek in het veld staan. Voor de tweede set kwamen we met de conclusie dat we gewoon door moesten gaan hoe we de eerste set geëindigd waren. We begonnen wat moeilijk aan deze set maar langzamerhand kwamen we weer bij ons eigen niveau en liepen we uit naar een stand van 15-7, bij deze stand nam de tegenstander weer een time out. Na de time out gingen wij weer door met ons eigen spel. Bovenhands opslaan, balletjes smashen we waren zelfs aan het duiken. Na de time out heeft de tegenstander nog maar 1 punt gemaakt en wonnen we de set met 25-8. De derde set kwam Inga er weer in en ging Renee naar de kant. We wouden allemaal deze set heel graag winnen want dan gingen we Impala in de ranglijst voorbij. We begonnen de set net zoals de eerste set. Alles liep perfect en de tegenstander had ook niks in te brengen. Lisa, Lara en Fleur waren bovenhands aan het opslaan. Annet liet zien dat ze ook genoeg kracht had maar helaas maakte ze een voetfout. Iedereen durfde ballen te slaan die we normaal nooit sloegen en iedereen was aan het opslaan met servedruk. Helaas kwam de tegenstander iets dichterbij maar doordat wij doorgingen met ons eigen spelletje wonnen we deze set met 25-15.

Er is deze wedstrijd hard gevochten door de meiden en we hebben dingen laten zien die we nog niet hebben laten zien. Nadat we de wedstrijd gewonnen hadden kregen we dus een heel groot applaus van het publiek. Net als echte sterren doken de meiden nog even naar het publiek en daar kregen ze een nog harder applaus door. We hebben deze wedstrijd laten zien wat we echt kunnen en zijn van plan om deze goede lijn door te zetten. Bedankt publiek voor het enthousiasme wat jullie ons ook gaven!