Bekerwinst Heren 1

In de eerste bekerrond trof Smash Beilen afgelopen woensdag een competitiegenoot. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen en kenden elkaar ook nog van vorig seizoen. Toen was tegenstander V.V.E. ’86 uit Erica twee keer overtuigend te sterk voor de heren uit Beilen.

De ploeg uit Erica had te kampen met enkele blessures en Smash heeft een aantal posities ten opzichte van vorig jaar omgegooid. Dat daarmee het krachtsverschil was overbrugd bleek direct bij de start van de wedstrijd. De heren uit Beilen hanteerden een hoge servicedruk en trokken de eerste punten naar zicht toe. Daarmee was de eerste slag gewonnen. V.V.E. ‘86 herstelde zich gedurende de set maar kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Het tweede setpoint werd verzilverd (25-22).

 

De tweede set lieten de heren uit Erica zich wederom verrassen. Smash zette weer vol druk op de tegenstander en liep uit naar 12-6. Daarna blokkeerde het spel aan de kant van Beilen en kwam de servicedruk juist de andere kant op te staan. Een situatie waar Smash even aan moest wennen. Bij 16-12 lukte het om de side-out te pakken en kon Smash weer beginnen aan haar inhaalrace. Een fel gevecht ontstond voor elk punt waarbij de achterstand iedere keer een stukje kleiner werd gemaakt. Het herstel bleek net op tijd te komen want in de slotfase trok Smash alsnog de set naar zich toe (25-23).

Met een comfortabele voorsprong van 2-0 in sets op zak liet Smash het in de derde set wat lopen. Dat gaf V.V.E. ’86 wat ruimte om terug te komen in de wedstrijd en die kans werd direct gepakt. Nog even zette Smash aan om het scenario uit de tweede set te herhalen maar dit keer liet de ploeg uit Erica zich dat niet weer overkomen (21-25).

Dat het verlies van de derde set geen kanteling in de wedstrijd betekende was vanaf het begin in de vierde set duidelijk. De heren van Smash lieten er geen gras over groeien, pakten een overtuigende voorsprong en gaven de wedstrijd geen moment meer uit handen. Met 25-14 werd een plek in de tweede bekerronde veilig gesteld.

Met twee keer winst starten de heren uit Beilen dit seizoen goed. Op zaterdag 10 oktober speelt Smash haar volgende competitiewedstrijd om 15.00 uur in Nieuwleusen.