Dames 1 worstelt en komt boven

Afgelopen vrijdag 6 maart speelden wij onze 28e competitiewedstrijd tegen de nummer twaalf DIO Oosterwolde. Wijzelf staan negende in de competitie, dus eigenlijk waren we wel van plan om weer met vijf punten weer naar huis te gaan. Helaas konden we dit niet waarmaken en gingen we slechts met 3 punten van de 5 naar huis.

In de eerste set startten we met Anne Eefting en Marlijn Hukema als paser/loper, Marieke Veen en Marloes Volkers op mid, Elise Jonkers op de diagonaal, Ilse Poede als speelverdeelster en natuurlijk onze libero Irma Vriesema. Het begin van de eerste set ging maar moeizaam. Het lijkt net of de rem bij Smash/Verkeersschool Harms er nog opzit en de ballen worden maar moeizaam en na lange rally’s afgemaakt. We lopen net wat achter de feiten aan, maar gelukkig laten we aan het einde van de set de rem iets los en trekken we toch de eerste set nog naar ons toe met 23-25. Helaas hebben we er nog niet alles uitgehaald wat erin zit, maar een ding weten we zeker: De rest van de sets gaan we ook winnen!

In de tweede set starten we dan ook met dezelfde opstelling als in de eerste set. Door de winst van de eerste set lijkt het of we wat zelfverzekerder worden en we winnen in de tweede set dan ook gelijk het eerste punt. We laten mooie dingen zien en het is binnen no-time 1-6 voor Smash/Verkeersschool Harms. DIO wordt toch wat zenuwachtig en neemt op 1-6 dan toch een time-out. De time-out haalt voor DIO weinig uit en we gaan lekker door. Onder andere met een mooi serve van Marieke Veen in de drie meter, waar de meiden van DIO niet op bedacht zijn. Het gaat lekker en bij ons lijkt de rem van ons spelletje af te zijn. Ilse Poede en Marloes Volkers blokken een bal keihard af en om toch nog iets te proberen op een setstand van 6-12 voor Smash/Verkeersschool Harms wordt er gewisseld aan de kant van DIO. Maar dit mag voor hun niet baten, want na een mooie serve-serie van Marloes Volkers is het inmiddels 7-15 voor Smash. Dan wordt er aan de kant van Smash/ Verkeersschool Harms gewisseld. Melany Bruinsma komt er in voor Anne Eefting. DIO is machteloos en met een setstand van 7-18 komt Annika Lier erin voor Marlijn Hukema. Daarop slaat Melany Bruinsma er nog een bal keihard in en trekken we de set naar ons toe. We winnen de tweede set met 13-25

De derde set is de opstelling iets veranderd. Melany Bruinsma blijft staan voor Anne Eefting en Marlijn Hukema komt weer terug voor Annika Lier. We beginnen weer goed met een mooi blok van Marloes Volkers en een prachtige redding van Ilse Poede. Echter maken we nogsteeds zelf wat foutjes, zoals een miscommunicatie tussen Marloes Volkers en Ilse Poede waardoor we op een 6-2 achterstand waarop Rob Hukema een time-out neemt. Na de time-out is DIO gelijk aan serve maar serveert keihard in het net. Puntje voor de coach! We komen langzaam terug en we laten weer mooie dingen zien. Een mooi killblock van Elise Jonkers en Marieke Veen en Melany Bruinsma die er twee mooie ballen diagonaal inslaat. Het lijkt na de time-out iets beter te gaan. Het spelletje krijgt wat meer pit. Irma Vriesema redt een moeilijke bal achter het blok. Ondanks dat we goede dingen laten zien staan we nogsteeds 16-14 achter en daarom neemt Rob Hukema een tweede time-out. Na deze time-out laten we wel mooie dingen zien. Met een drie mans killblock van Elise Jonkers, Marloes Volkers en Melany Bruinsma. Helaas is dit niet genoeg en verliezen we de derde set met 25-23

In de vierde set spelen we weer helemaal met de rem erop. We beginnen de set met een 3-1 achterstand en die achterstand wordt alleen maar groter. Rob neemt al snel achter elkaar twee time-outs op 8-3 en 12-4 . Maar het lijkt niet te helpen. Elise Jonkers wordt nog gewisseld voor Annika Lier. Maar dit brengt weinig verandering in het spel. We zitten in een ongelofelijke dip en Rob Hukema probeert het spelletje nog te verbeteren met nog twee wissels. Leonie Spijkman komt erin voor Ilse Poede en Evelien Kats mag erin voor Marloes Volkers. Maar ook dit bevordert het spelletje niet. We eindigen deze vierde set met een stand van 25-8

Ondanks onze dikke nederlaag in de vierde set, willen we koste wat het kost de vijfde set wel winnen. We beginnen weer met de opstelling van de eerste set en we pakken de wedstrijd gelukkig weer op. Melany Bruinsma komt erin voor Anne Eefting en we gaan lekker door met ballen. Marlijn Hukema slaat er een mooie bal in waar DIO geen antwoord op heeft. Maar na het wisselen van veldhelft is het nog wel spannend met een stand van 9-9. Maar omdat wij weer goed in de wedstrijd zitten en Marloes Volkers en nog een mooie bal inslaat behalen we de winst op de vijfde set. De stand is 10-15 en we gaan weer met drie punten terug naar Beilen!