Revanche Weber Mannenmode Smash H1

Weber Mannenmode Smash Heren 1 speelde vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Side Out Heren 4 wiens 8e staat in de competitie. Smash Heren 1 ging met 7 vaste spelers en trainer/coach Cor Siertsema de wedstrijd aan. Smash Heren 1 ging na het verlies van 3-2 van vorige week tegen hetzelfde team gemotiveerd de wedstrijd aan en zou hoe dan ook met de winst naar huis gaan. Dit werd gereflecteerd in de eindstand van de 1e set, 25-15.

De 2e set ging al snel naar een hoog tempo en door een goede servedruk van Smash Heren 1 werd het team van Slagharen sterk onder druk gezet. Door een goede verdediging van de aanvallen van Side Out kon de set-up en aanvallen van Smash goed worden uitgevoerd wat resulteerde in een eindstand van 25-13. Smash Heren 1 en tevens Side Out Heren 4 gingen de 3e set met enige opstellingswijzigingen in. De verdediging van Smash Heren 1 liet het in de 3e set afweten tegen de aanvalskracht en de gewijzigde spelverdeler van Side Out. Door het te makke spel van Smash werd de set verloren met 19-25.

Smash Heren 1 ging in de 4e set weer terug naar de winnende opstelling van de 1e en 2e set. De heren van Side Out waren hier niet van gecharmeerd en bleven terug vechten. De gehele set ging gelijk op met een maximaal puntenverschil van 3 punten. Side Out Heren 4 profiteerde aan het einde van de set van het slechte passwerk van Smash en won de set nipt met 27-25. Door de gelijke stand werd er de 5e set ingegaan. Smash Heren 1 was zeer gemotiveerd om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De voorsprong werd al snel gemaakt en de set werd gewonnen met 15-11. Eind stand 3-2 voor de mannen van Smash Heren 1.

De volgende wedstrijd is tegen de ploeg Univé DAC Heren 3 en wordt gespeeld in de Citadel in Dedemsvaart op zaterdag 14 februari om 17:00 uur.