Heren van Smash halen twee punten binnen

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Smash het opnemen tegen Side-Out. Met zeven man sterk gingen ze die kant op. De eerste set begon spannend. De heren waren aan elkaar gewaagd, ze gingen continu gelijk op. Nadat Smash een nipte voorsprong wist te behouden, werd de set gewonnen met 21-25.

Smash begon in de tweede set met een licht veranderde opstelling. Helaas voor Side-Out begonnen de heren van Smash sterk en behaalde meteen al een significante voorsprong. Side-Out wist zich nog lichtelijk terug te vechten, maar tevergeefs. Ook deze set werd door Smash gewonnen met 19-25. Smash was vastbesloten om ook de derde set binnen te slepen.. Men was zich ervan bewust dat ze op dit niveau moesten blijven spelen, wilden ze de heren van Side-Out kunnen verslaan. Met wederom een andere opstelling dan aan het einde van de tweede set, begon Smash de derde set. Het was voor de heren van Smash moeilijker om Side-Out bij te houden nadat de spelverdeler aan de andere kant gewisseld was. Uiteindelijk ging Side-Out er met een overwinning van 25-19 vandoor.

Tijdens de vierde set moest alles gegeven worden, wilden de heren van Smash geen vijfde set spelen. Na ook een wissel van spelverdeler aan eigen kant, liep het met Smash niet goed meer. Smash begon veel fouten te maken en, ondanks twee time outs, ging de winst naar de tegenpartij met 25-13. Met twee sets voor Side-Out en twee sets voor Smash, werd er dus een vijfde set gespeeld. Smash wisselde de spelverdeler weer terug, maar dit mocht helaas niet baten. Side-Out ging met een overtuigende vijfde set met een stand van 15-9 naar de overwinning. Eindstand: 3-2.

De heren van Smash gaan in ieder geval niet met lege handen naar huis en nemen twee punten mee. De volgende wedstrijd wordt in Beilen gespeeld op vrijdag 30 januari, wederom tegen Side-Out.