Smash D1 knaagt aan de Bevers D2

Afgelopen vrijdag speelden wij, Smash/Verkeersschool Harms, tegen de Bevers D2. Wij waren gedreven om weer punten te pakken en wij hadden nog wat recht te zetten van de vorige keer. 2015 begon goed voor ons, de wedstrijden die wij tot nu toe hebben gespeeld, zijn door ons gewonnen. En dat willen wij, Smash D1, vast houden. Met veel publiek en jongens die met een trommel aankwamen en  mooie op los gingen, begonnen wij aan de wedstrijd. 

 

Smash/ Verkeersschool Harms D1 begon als volgt : Anne Eefting, Marieke Veen, Melany Bruinsma, Gita Lier, Marloes Volkers, Ilse Poede en onze libro Irma Vriesema. 

De eerste set gingen beide teams gelijk op. Hier en daar werden mooie punten gescoord. Maar Smash wist nog geen voorsprong te nemen op de Bevers. Het stond 11-9 beide teams konden niet direct scoren en er ontstond een lange really. Gita Lier wist er een einde aan te maken, en scoorde een mooie rechtdoor bal. Dat moment vroeg de coach van de Bevers een Time out aan. Het gaf ons ook een gelegenheid om bij te komen van zo’n lange really. En onze Coach Rob Hukema kon ons alleen maar meer oppeppen om nu het verschil te maken. De coach geloofde in ons dat wij van de Bevers punten konden pakken. Oftewel wij kunnen van de Bevers winnen.  

Na een paar punten te hebben gespeeld konden wij een kleine voorsprong nemen van 5 punten op de Bevers. Bij 17-13 was er een mooie aanval van Anne Eefting die via het blok uitging. Hoppa dit moeten wij vast houden. En bij een stand van 19-14 nam de coach van de Bevers weer een Time out.

Na de Time out pakte het even goed uit voor de Bevers. Ze wisten een punt te scoren om dichterbij te komen. Maar vlak erna wist Melany Bruinsma dit af te kappen en sloeg in de brievenbus van de Bevers. Helaas bleven wij niet scoren. En de Bevers kwam wat dichterbij. Bij een stand van 20-18 nam onze coach een Time out om de dames even weer scherp te stellen. En ja dat gebeurde bij ons. Bij een stand van 24-20 wist Marloes Volkers het af te maken. En wist Smash D1 op een voorsprong te komen van 1-0 in set stand. 

De 2e set bleef onze opstelling staan. De set begon voor ons niet al te goed.  Kleine achterstand van 2 punten. De flow die in de eerste set te zien was, was nu zoek. Werden te veel servesfouten gemaakt en aanvallen werden niet afgemaakt. Bij een stand van 10-12 nam onze coach Rob Hukema een Time out. De flow die wij de eerste set hadden moesten wij weer op zien te pakken. En weer met volle moed gingen wij het veld weer in. Wij kwamen uit eindelijk weer gelijk te staan met de Bevers. Door een mooie blok van Marloes Volkers op mid, wisten wij even een voorsprong te nemen. Maar helaas vlak daarna, door een goede serves druk van de Bevers, wisten wij hier niet goed mee om te gaan. Gita Lier werd er uit gehaald en Marlijn Hukema kwam daarvoor in de plaats. Maar het maakte niks uit voor de Bevers, hun serve bleef sterk. En kwamen wij weer achter te staan met 13-17. De punten ging heen en weer, en bij een stand van 17-20 kwam voor ons een Time out. Als wij deze set binnen willen halen, moesten wij alles uit de kast trekken, wat er te trekken valt. Volle moed probeerden wij punten te scoren, en wisten wij bij de Bevers een Time out te halen. Wij kwamen dichterbij voor de Bevers. Wij wisten nog een punt te pakken door de serve van Evelien Kats die op een stand van 21-24 voor Marieke Veen in kwam, maar de Bevers wist deze set binnen te halen met een score van 22-25. En het stond 1-1 in set standen. 

De 3e set bleef Marlijn Hukema staan en verder van de opstelling was nog het zelfde als onze 1e set. Wij hadden onze flow weer gevonden en wisten druk te zetten op de Bevers. Ook werd onze servesdruk weer opgepakt, en wist de Bevers er geen raad mee. Het enige wat de coach kon bedenken was een Time out bij een stand van 8-3. Het pakte op dat moment goed uit voor de Bevers, want ze wisten een punt te halen. Maar de flow die wij hadden, wisten wij weer de serve te innen. Door een mooie servesdruk van Marloes Volkers kwamen wij op een stand van 12-4, en ook hier kwam de druk bij de coach van de Bevers. Time out! Dol enthousiast gingen wij de Time out in. Rob Hukema was trots. Ondanks dat hij trots is, bleef hij er wel op hameren dat wij alles eruit moeten halen. De Bevers stonden 11 punten achter. Geen Time outs meer, alleen maar wissels. Na een mooie serve serie van Ilse Poede, wisten de Bevers toch nog wat punten te pakken. Bij 19-10 scoorde Marlijn Hukema een mooie bal. Bij 20-10 scoorde Marloes ook een mooie bal op mid. Helaas pakte onze serve niet goed uit, en wist de Bevers te scoren. De stand werd 20-13. Even een Time out voor ons. Ons de kans te geven om dit vast te houden, en natuurlijk om de Bevers even af te leiden. Onze Time out pakte goed uit  wist Marloes Volkers een mooie prik bal te plaatsen. Wij kunnen dit nu afmaken, om de servedruk op te leggen en om voor alle ballen te gaan. HOPPA, dat gebeurde voor ons. En wij wisten deze set binnen te halen met de stand ; 25-13. 

2-1 in set standen. 

De 4e set kon beginnen. Een set dat spannend kon worden voor beide teams, de druk was er. Beide teams ging gelijk op. Bij de stand van 9-5 wist Marieke Veen een kill blok te maken bij één van de beste speelster van de Bevers. Dit werd niet door de serve vast gehouden. En de Bevers kwamen terug tot 9-8. Door een foute pass van de Bevers, maakte Marieke Veen het weer af. De bal kwam aan onze kant van het net, en zij beukte de bal keihard in het veld. Time out voor de Bevers. Grote voorsprong hadden wij niet, maar wij konden wel het verschil maken. Rob Hukema gaf goed tips, waar wij het mee moesten doen om punten te scoren. Ilse Poede gaf een mooie bal achterover op C2 en Melany Bruinsma scoorde via het blok. Weer hadden wij een servesdruk op de bevers. De Bevers probeerde aan te vallen, maar bij ons stond het blok goed. En werd in het blok geslagen. Een punt voor ons. Vlak daarna kwamen de Bevers wel door het blok heen, maar door een mooie redding van Anne Eefting in het achterveld waardoor de bal bij het net kwam werd het in 2 slag afgemaakt door Marlijn Hukema. Weken lang trainen wij hier op, en eindelijk komt het van pas. De 2e Time out voor de Bevers 17-11. Na de Time out van de Bevers, wisten zij een punt te pakken. Wij bleven kalm, en dat pakte goed uit. De serve was van ons en Melany Bruinsma mocht serveren. De druk bij de Bevers was er, maar door een eigen servesfout, ging de punt naar bevers. 21-13. Dat was hun laatste punt die hun binnen hadden gehaald. Want bij een  mooie blok van Marloes Volkers, en een mooie aanval op 31 van Anne Eefting kwamen wij bij onze laatste punt. 24-13. Laatste serve van Marlijn Hukema, wat konden de dames van de Bevers doen. Wij moesten nog 1 punt maken. Dus de druk lag niet bij ons. Moeilijke serve van Marlijn Hukema kwam aan bij de Bevers. De pass werd gebracht, maar die werd niet afgemaakt door een speelster van de Bevers en sloeg onder het net door. HOPPAAAAA!!! 25-13 voor Smash/ Verkeersschool Harms D1. De laatste set is binnen gehaald. Vol enthousiasme stormde onze coach en onze wisselspelers het veld in, en maakte onze vreugde dansje.

 

3-1 winst voor ons.