Heren 1 vecht en knokt zich naar een punt

Na het succes van vorige week tegen de nummer 3 van de ranglijst waren de heren van Weber Mannenmode Smash Beilen erop gebrand om ook tegen de nummer 4, Flash uit Nieuwleusen, te stunten. In tegenstelling tot vorige week kon Smash niet beschikken over de jeugdtalenten en ook de tegenstander bleek van een ander kaliber. De gasten bleken over een jonge, snelle ploeg te beschikken die hun motivatie haalt promotiekansen. Beide ploegen waren dus gebrand op winst.

Vanaf het begin van de wedstrijd was de druk op de heren van Smash hoog. Flash serveerde moeilijk, blokkeerde zo’n beetje elke aanval van Smash en was zelf overtuigend sterk in de rally. De mannen van Smash bleven knokken voor elk punt en verschillende opstellingsvarianten werden gebruikt om meer grip te krijgen op het spel. Dit was niet genoeg waardoor de eerste drie sets naar de ploeg uit Nieuwleusen ging (15-25, 17-25 en 18-25).

Elk puntje kan in deze competitie voor de Beiler heren belangrijk zijn en dat was zichtbaar in de vierde set. Smash bleef knokken voor elk punt en kreeg ineens enige ruimte. Al snel was een voorsprong opgebouwd en dit keer was het Smash die de tegenstander continu onder druk wist te houden. Met 25-17 werd deze set overtuigend binnengehaald. Hoewel er vooraf op meer gehoopt was kan Smash met een tevreden gevoel terugkijken op deze wedstrijd.

De volgende twee wedstrijden speelt Smash tegen directe concurrent Side Out H4. De eerste wedstrijd is op zaterdag 24 januari om 18.00 uur in Slagharen, gevolgd door de return een week later op vrijdag 30 januari om 21.00 uur in Beilen.