Dames 1 verslaat nr 2 van de ranglijst

Afgelopen zaterdag speelden wij, Smash/verkeersschool Harms, een wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, Annen dames 1. Tijdens de vorige confrontatie hebben wij gewonnen met 3-1. Ook deze wedstrijd zat winst er zeker in, dit legt enige druk bij het team. We gingen de wedstrijd in met de boodschap om vrijuit en vol lef, maar vooral met plezier te spelen.

Smash/Verkeersschool Harms begon aan de wedstrijd met de volgende speelsters: Ilse #1, Anne #5, Marieke #6, Elise #9, Marloes #2, Marlijn #7 en Irma #14. Aan de kant stonden de overige zeer strijdlustige speelsters en de coach Rob Hukema. De tribune zat vol met enthousiaste Smash supporters!

De eerste set was gelijk legendarische en eentje voor in de boeken. Na een aantal mooi gescoorde punten van beide kanten kwam Smash op een kleine achterstand. Op 15 – 19 achterstand besloot de coach van Smash een time out te nemen om het team op scherp te zetten. Toch lukte het ons niet om de voorsprong te pakken en kwamen we op een 18 – 24 achterstand. Toen moest de knop om want er moest iets veranderen. Door een goede service serie van Smash knokten ze zich terug naar 23 – 24 achterstand, waarna een time out van Annen volgde. De teams bleven aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een stand van 31 – 31. Beide teams lieten duidelijk merken te willen winnen en de punten werden dan ook over en weer gescoord. Máár de meiden en supporters van Smash waren duidelijk iets meer overtuigd van hun eigen kunnen want na drie kwartier spelen werd de set gewonnen met 39 – 37. Zo’n lange set hadden zowel de speelsters als de scheidsrechters niet eerder mee gemaakt.

Yes! 1 – 0 in sets voorsprong voor Smash, dit was een goed begin van de wedstrijd. De tweede set begon Smash met veel lawaai en zelfvertrouwen. Het ging gelijk op. Er werd mooi aangevallen en de ballen van de tegenstander werden flink geblokt. Helaas was dit niet genoeg, een time out op een achterstand van 7 – 11 was daarom noodzakelijk. De coach was ondanks de mooie gescoorde punten niet tevreden over het spel, ‘we stonden tegen ons zelf te spelen’ en ondanks de achterstand wist hij dat de winst er in zat. De time out werkte en we kwamen na o.a. een mooie aanval over mid en een killblock op diagonaal op een voorsprong van 18 – 15. De coach van Annen kreeg het benauwd en vroeg een time out aan. Dit mocht niet meer baten, het team van Smash hield het hoofd koel en won de set met 25 – 22.

Inmiddels 2 – 0 in sets voor Smash. Het team kon de wedstrijd winnen door de derde set op eigen niveau te blijven spelen. Helaas kwam het team in de derde set al snel op een achterstand waardoor een time out door de coach van Smash werd aangevraagd. ‘Slappe hap’ riep de coach, waar de dames het volledig mee eens waren. Ondanks een dubbele wissel en nog een time out was deze set van korte duur en verloor het team met 14 – 25.

2 – 1 in sets voor Smash, de wedstrijd kon gewonnen worden door deze vierde set te pakken. Smash was gebrand om te winnen en begon daarom zelfverzekerd aan de set. Ook deze set ging gelijk op. Zowel het team van Annen als het team van Smash lieten mooie dingen zien, wat resulteerde in een gelijke stand van 18 – 18. Het team van Annen laat duidelijk merken niet van plan te zijn de winst van deze set weg te geven en komen voor te staan met 21 – 24. Smash was echter nog niet bereid deze set uit handen te geven en knokten zich terug. De setwinst werd uiteindelijk, na twee time outs van de coach van Annen, gepakt door het team van Annen. Het werd 23 – 25.

2 – 2 in set, dat betekende een vijfde en beslissende set. Ook in deze set bleek het al snel dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren en gebrand waren om te winnen. Na een time out van de coach van Smash op 7 – 8 achterstand, was het team zichtbaar van plan zichzelf te belonen voor het harde werk. De dames gingen vervolgens als een trein en door een goede serve serie kwamen we al snel op een 14 – 10 voorsprong. De coach van Annen zag de winst uit zijn handen glippen en nam een time out. Tijdens deze time out ging het team van Smash samen met het publiek keihard zingen en klappen om te laten zien dat zij toch echt van plan waren de winst binnen te slepen. Dit heeft het team van Annen waarschijnlijk flink geïmponeerd want de eerst volgende aanval van Smash over de buitenkant bracht het team de winst. De set werd gewonnen met 15 – 10.

Smash/Verkeersschool Harms wint de wedstrijd met 3 – 2 van de nummer twee in de competitie. Als team is er hard gestreden en de winst is daarom zeker verdient!