Weber Smash heren 1 start uitmuntend in 2015

Weber Mannenmode Smash heren 1 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen nummer 3 op de ranglijst Ouvol. Coach Siertsema kon beschikken over een fit team en een talentvolle jeugdspeler. De basis werd gevormd door de spelers die op de training aanwezig waren. Dus ook een basis plek voor het jeugdtalent  Gerko Zinger. Doel van de coach was minimaal 1 punt halen, echter hier dacht het team anders over.

De 1e set ging gelijk op, er waren tactische time outs nodig en een wissel op de buiten positie, zodoende wist Weber mannenmode Smash op het juiste moment de set naar zich toe te trekken met 25-22. Ook de 2e set was voor het publiek het aanzien waard. Spelverdeler Kristian verdeelde het spel glansrijk, hierdoor stond de tegenstander vaak op het verkeerde been. Bij de stand van 21-20 werd even een tactische time out genomen aangezien de mannen nog wel eens te lief zijn voor de tegenstander. Echter dit keer maakten de mannen het weer af en trokken ze de set met 25-20 naar zich toe. De doelstelling van de coach was al ruimschoots bereikt en werd tijdens de wedstrijd bijgesteld, want er viel meer te halen. De 3e set begon Weber mannenmode Smash ongewijzigd aan de set. Smash kwam snel uit de start blokken en nam een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, zodoende werd de 3e set met 25-21 gewonnen. Never change a winning team, de 4e set ging ook voortvarend van start, totdat de voorsprong bij 13-10 geslonken was naar 3 punten. Langzaam sloop Ouvol dichter bij en uiteindelijk waren het de routiniers die geen kruid meer hadden om de set in winst om te zetten. De 4e set werd nipt verloren met 22-25, maar dat kon de pret van de 1e overwinning in dit nieuwe jaar niet drukken.

Aanstaande vrijdag 16 januari om 21.00 uur speelt Weber Smash heren 1 thuis tegen Flash Nieuwleusen H2.