Voormalig KVT kampioenen knagen Bevers D3 omver!

Tijdens het Kerst Volleybal Toernooi te Assen wisten de dames van Verkeersschool Harms/Smash Beilen het kampioenschap te bereiken. Met deze prestatie nog vers in gedachten, betraden de dames op 9 januari het veld om het op te nemen tegen Bevers dames 3. De opdracht van coach Rob Hukema was simpel: ‘We gaan voor de winst vanavond, niet omdat het moet maar omdat wij dat kunnen.’

 

Leonie Spijkman liet meteen zien uit wat voor hout ze gesneden is en serveerde direct een ace, een mooier begin van de wedstrijd is haast niet mogelijk. Gita Lier en Evelien Kats maakten de Bevers duidelijk dat ze niet zomaar door hun blok heen kwamen en ook Elise Jonkers maakte een pracht set up op de diagonaal genadeloos af, de dames kwamen op 4-0 voorsprong. Helaas dook een tijdelijke dip de kop op en liepen de dames tegen een 7-11 achterstand aan. Gelukkig was daar het blok van Anne Eefting en Marloes Volkers om ervoor te zorgen dat de dames weer wakker werden geschud. Deze actie werd gevolgd door een tactische aanval over het blok heen van Marloes Volkers, wat voor een stand van 12-13 zorgde. De Bevers lieten zien dat je niet zomaar de bal aan de grond krijgt in hun veld en werkte hard. Bij een achterstand van 15-18 besloot de coach dat het tijd was voor wat pit in het veld en wisselde Marlijn Hukema en Melany Bruinsma erin. Dit mocht jammer genoeg niet baten, de dames van Verkeersschool Harms/Smash bleven eigen fouten maakten en zagen de set naar de Bevers gaan.

De tweede set werd gestart met volste concentratie. Bij een achterstand van 3-5 besluit Gita Lier dat het zo wel genoeg is en slaat een bal volop rechtdoor. De bal erop herhaalt ze dit staaltje vakwerk en scoort nogmaals met een bal in de rechtdoor. Melany Bruinsma geeft de Bevers op de kop door een moeilijke serve af te leveren. Bij een stand van 5-5 haalt Marlijn Hukema volop uit met een drie meter aanval, wat voor een lichte voorsprong van 6-5 zorgt. Melany Bruinsma laat zien wat voor serve kanon ze is en serveert door naar 9-5 voorsprong. De bevers krijgen geen kans want Ilse Poede blokt ze genadeloos af. Wanneer de klad erin komt bij de dames van Verkeersschool Harms/Smash vraagt de coach een time out aan. Na deze time out laat Marlijn Hukema zien dat ze de opdracht heeft begrepen en scoort overtuigend. Ook de twee mid speelsters, Evelien Kats en Marloes Volkers laten zien dat ze wel weten wat scoren is. De spanning aan de kant groeit want ondanks dat veel mooie ballen worden gespeeld, krijgen de dames van Verkeersschool Harms/Smash de nodige weerstand van de Bevers en liegt de stand, 22-18 er niet om. Ilse Poede verrast de Bevers door een slimme trekbal waar ze geen antwoord op hadden. Na een mooi blok van Marloes Volkers en Marlijn Hukema staat de score op 23-19. Toch weten de Bevers terug te komen tot 23-22 en bij 23-23 mogen Anne Eefting en Leonie Spijkman de dag redden. Anne Eefting scoort direct een mooie set up van Leonie Spijkman op de drie meter en na een time out van de Bevers scoort Leonie Spijkman wederom met haar serve. De laatste punt wordt snoeihard afgemaakt door Melany Bruinsma nar een geweldige set up van Leonie Spijkman.

De derde set wordt sterk begonnen, Marlijn Hukema scoort onmiddellijk met haar serve en door een bal van Gita Lier die een mooie touché bal aflevert, komt de score van 2-0 op het bord te staan. Hierna laten de dames het wat lopen en bij 5-5 roept coach Rob Hukema gefrustreerd uit dat het ‘slappe hap’ is wat de meiden laten zien. Marloes Volkers zorgt dat de serve weer bij de dames van Verkeersschool Harms/Smash komt door een killblock. Hierna blijven de dames tegen een achterstand aankijken en zien ze de set richting de Bevers gaan.

De vierde set loog er qua spanning niet om, de hele set lopen de teams gelijk op. Bij 18-18 weet Anne Eefting, na een perfecte pass van Irma Vriesema, een mooie bal te scoren maar toch weten de dames van Verkeersschool Harms/Smash niet door te zetten. De pass komt slecht aan wat het moeilijk maakt voor Ilse Poede om de aanvallers te vinden. Een paar tactische wissels volgen en de dames van doen wat ze moeten doen: de concentratie pakken en de set afmaken. Met 26-24 winnen de dames de vierde set en kan de vijfde set beginnen.

Vol overtuiging beginnen de dames aan de vijfde set. Het spelletje loopt weer en bij 5-1 achterstand vragen de Bevers een time out aan. Dit haalt niets uit, de dames van Verkeersschool Harms/Smash gaan door met hun eigen spel. Marlijn Hukema slaat een snoeiharde bal die in het gezicht van een verbaasde Bever beland. Hierna zijn de Bevers helemaal de weg kwijt en weet Verkeersschool Harms/Smash de set binnen te slepen met 15-7. Dit betekent dat de meiden met 3-2 wederom een overwinning op hun naam mogen schrijven.

 

Volgende week zaterdag mogen de dames van Verkeersschool Harms/Smash schitteren tegen Annen om 19.15 in de Lambershal te Annen. Ondanks dat de dames van Anne tweede op de ranglijst staan, wist Verkeersschool Harms/Smash de vorige keer een 3-1 overwinning te behalen. Hopelijk kunnen ze volgende week weer zo’n mooie wedstrijd laten zien en met een soortgelijk resultaat naar huis keren.