Smash mini 3 team 1 op laatste competitiedag alsnog kampioen

De druk was er zoveel mogelijk afgehaald de laatste week. De vorige ronde in onze eigen Drenthehal was niet helemaal zo verlopen als gehoopt. De meiden stonden best stijf van de zenuwen. Dus deze zaterdag moest het anders in Assen in het hol van de leeuw Sudosa (nummer 2 op dat moment).

De meiden gingen lekker ontspannen inspelen en er werd veel lol getrapt. En dan was het tijd voor de eerste wedstrijd, tegen Quinto die samen met smash bovenaan stonden. De meiden van smash gingen zeer voortvarend van start en er stond dan ook al gauw een mooie score van 3-0 op het bord. Spannend was het wel voor de mee gereisde supporters uit Beilen. De trainsters Iris Dekker en Ilse Poede zaten nagelbijtend op de tribune en hielde alles nauwlettend in de gaten. Wanneer is de tijd nu om werd er meerdere malen onderling gevraagd, de tijdwaarneming werkte namelijk niet. Toen werden de volgend wedstrijden omgeroepen. Dan duurt het niet lang meer zij Iris en ja hoor een goed minuut later was het eindsignaal van de wedstrijd. De meiden van smash hadden gewonnen met 6-2 van Quinto. De eerste stap was gezet naar het zeer gewilde kampioenschap. Dan direkt aantreden voor de tweede wedstrijd tegen Olhaco. Dit team hadden wij al twee keer dik van gewonnen, maar aan onderschatting mocht vandaag niet gedaan worden. Alice en Sandra zetten door een aantal tactische wissels de wedstrijd geheel naar hun hand. Af en toe iemand met een harde opslag of iemand die goed geplaatste ballen kan gooien ff laten staan om op voorsprong te komen. En dan de andere meiden het verder uit laten bouwen met meiden die slepende opslagen hebben of ballen heel laag van de grond afplukken. Olhaco werd gewoon weer de wil opgedragen. Onder tussen was er al veel extra plezier op de tribune ontstaan. Namelijk Quinto stond achter tegen FAMA en Sudosa stond ook achter tegen het andere FAMA team. Deze standen waren heel gunstig voor onze meiden, want bij deze standen waren de meiden al naar de tweede wedstrijd kampioen. En zo gebeurde het dat Smash met 7-0 van Olhaco won en zowel Quinto als Sudosa onderuit gingen tegen FAMA. Smash N3 1 was kampioen!!! De meiden hadden het zelf nog niet door en ook de coaches niet. In de pauze werd dit dan ook maar ff verteld aan de meiden en de coaches. Was dit nou wel zo verstandig hoor ik u nu zich afvragen. Nou dat moest de laatste wedstrijd blijken tegen Sudosa. De meiden begonnen moeilijker dan de vorige twee wedstrijden en na twee keer een achterstand werd eindelijk een gelijke stand van bereikt van 2-2. Dit moesten de meiden toch vasthouden tot aan het eind. Er werd zeer geconcentreerd gespeeld wat zeer mooie rally’s opleverde. Maar onze meiden wilden toch winnen en maakten toch er nog even 3-2 van en toen speelde zij het zeer professioneel uit. Eindstand was dus 3-2 en daarmee was deze dag uitermate geslaagd met 6 punten. En dan kon het feest beginnen, springend en zingend werden de taart en de bloemen van de trainsters in ontvangst genomen. Eerst maar eens  taart eten en drinken en dan pas douchen. De taart was overheerlijk en er werd dan ook goed gesmuld. Toen daarna gauw omkleden en dan op huis aan, want ’s middags wilden de meiden samen nog weer gaan zwemmen. Dit keer zonder Kirsten want die ging andere leuke dingen doen. Het was een zeer geslaagde competitie met goed en mooi spel en vooral veel spelplezier van een gezellig team!!

Vanaf deze plaats wens ik alvast iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde en tot ziens in een  gezond en sportief Nieuwjaar.