Jonge honden zijn Webermannenmode Heren 1 de baas

Weber Mannenmode Smash Heren 1 speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Flash Nieuwleusen Heren 2 wiens 3e staat in de competitie. Wegens blessures werd er met zes vaste spelers en trainer/coach Cor Siertsema de wedstrijd aangegaan.

Smash Heren 1 moest het zonder wissels doen tegen een team van 11 spelers op jonge leeftijd. Alhoewel Smash liet zich hierdoor niet intimideren ging de 1e set nipt verloren met 25-22. De 2e set ging al snel naar een hoog tempo en werd desondanks dat het team van Nieuwleusen sterk onder druk werd gezet door de serves van Smash verloren met 16-25. De verdediging van Smash Heren 1 liet het in de 3e set afweten tegen de aanvalskracht van Flash. Door de vele wissels en het gebruik van een libero kon het team van Nieuwleusen hun verdediging telkens versterken waardoor Smash Heren 2 de 3e set verloor met 14-25. De 4e set ging gelijk op mede dankzij stimulerende woorden van de coach. Smash Heren 1 kon de voorsprong niet krijgen en verloor deze set met 20-25.

De volgende wedstrijd is tegen de ploeg SSS/E Heren 1 en wordt gespeeld in de Klabbe in Emmer-Compascuum op zaterdagmiddag om 15:30 uur.