Dames 1 wint knappe vijf-setter

Afgelopen vrijdag 28 november mochten de dames van Verkeersschool Harms/Smash Dames 1 het in Beilen opnemen tegen Dalen, de huidige nummer vier op de ranglijst. Na het verlies van de bekerwedstrijd tegen Oostermoer twee dagen ervoor, moesten de dames zichzelf weer bewijzen en begonnen de wedstrijd dus met goede moed.

De eerste set mogen Ilse Poede, Marlijn Hukema, Gita Lier, Marloes Volkers, Evelien Kats, Elise Jonkers en Irma Vriesema het spits afbijten. Het gaat gelijk op, maar halverwege de set loopt Dalen uit met vier punten. De dames van Smash spelen echter met lef waardoor de coach van de tegenpartij naar een time-out moet grijpen op een stand van 19-21. Er wordt gestreden om de winst maar Dalen trekt uiteindelijk aan het langste eind en wint de eerste set met 22-25. De tweede set beginnen de dames van Smash sterk met een mooie aanval van Marlijn Hukema, een doortikbal van Ilse Poede en een killblock van Elise Jonkers. Er wordt netjes gespeeld wat op een gegeven moment resulteert in een stand van 17-6. Dalen komt echter terug tot 19-11 waardoor Rob Hukema met een time-out moet ingrijpen om de boel weer op scherp te zetten. Ook na de time-out lijkt de focus bij Beilen even te ontbreken en Dalen komt op voorsprong met 20-22. Gita Lier verbreekt echter de spanning met twee kneiters mooie aanvallen en mede hierdoor wordt de tweede set gewonnen met 25-22!

In de gehele derde set gaat het gelijk op en de spanning is om te snijden. Op een stand van 20-23 herinnert Rob Hukema de dames in een time-out eraan om hunzelf te belonen voor het goede spel wat ze laten zien. Helaas lukt dit niet en Dalen wint de set met 23-25. De dames van Smash blijven ook in de vierde set hun eigen spel spelen waardoor Dalen steeds tegen een achterstand moet aan kijken. De set wordt dan ook dik gewonnen met 25-16! De stand in sets is 2-2 dus het spant erom: gaan de dames van Smash zichzelf belonen door te winnen of zal Dalen de 3 punten mee naar huis nemen? Wederom gaat het gelijk op. Beide partijen scoren mooie punten en laten zien wat ze waard zijn. De laatste set wordt uiteindelijk binnen gesleept met 15-13 en hiermee wint Verkeersschool Harms/Smash Dames 1 met 3-2!!!

De goede sfeer in het veld en aan de kant heeft ervoor gezorgd dat iedereen zichzelf heeft bewezen! Volgend weekend hebben we geen wedstrijd, maar zaterdag 13 december om 19:00 staat Oranje Nassau Dames 2 in Groningen op het programma en we hopen daar het goede spel voort te zetten. Publiek is welkom!