Donitas maatje te groot voor Dames 1

Vandaag ging Verkeersschool Harms/ Smash Beilen dames 1 op bezoek bij Donitas in Groningen. De wedstrijd hiervoor wonnen we met 4-0 van Dio Oosterwolde.

 

De eerste set begon Rob Hukema met de volgende opstelling: Marlijn Hukema en Anne Eefting als passer loper, Marloes Volkers en Evelien Kats op het midden, Elise Jonkers als diagonaal, Irma Vriesema als libero en Ilse Poede op de spelverdeling. We begonnen de eerste set als een team, we maakte veel punten en bij een stand van 7-11 moest de coach van Donitas een time-out aanvragen. Na de time-out gingen wij door met ons eigen spelletje en kwam de tweede time out al gauw bij een stand van 10-17 voor ons. We bleven deze set bij ons eigen niveau en wonnen dan ook met 14-25. 

De tweede set startte Rob Hukema met dezelfde 6 als de eerste set. We begonnen het deze set wat zwaarder te krijgen en Donitas begon te volleyballen. De hele set ging het gelijk op, maar Donitas ging er op het eind van door 25-23. De derde set startte we weer met hetzelfde team. Ook deze set ging de hele tijd gelijk op en bij een stand van 2-2 kwam Gita Lier erin voor Anne Eefting. We bleven de hele set dicht bij elkaar maar ook deze set ging Donitas er met de winst vandoor 25-23. De vierde set begon Leonie Spijkman voor Ilse Poede. We konden deze set niet laten zien wat we de eerste twee sets gedaan hadden en stonden al gauw dik achter. Melany Bruinsma kwam er bij een stand van 13-5 maar ook dat maakte niks meer uit. We verloren deze set met 25-9..  

Volgende week nemen we het om 21.00 op in een thuiswedstrijd tegen Dalen dames 1. Deze ploeg staat momenteel 5e.