Smash H1 wint set van titelkandidaat

Vrijdagavond 21 november hebben de heren van Weber Mannenmode Smash heren 1 gestreden tegen de Captains Kangeroe heren 3 uit Hardenberg. In de stand van de 2e klasse staan twee teams ruim boven aan waaronder Captains Kangeroe. Captains Kangeroe heeft slechts 3 verliespunten op een totaal van 7 wedstrijden. Het was aan Smash om te proberen daar meer verliespunten aan toe te voegen.

 

Dat het een zware wedstrijd ging worden was voor Smash van te voren bekend. Een week eerder in de uitwedstrijd tegen Captains Kangeroe kon Smash onvoldoende inbrengen en werd met 4-0 verloren. Na de wedstrijd was het gevoel dat er toch meer te behalen viel.

Tijdens de training heeft Coach Cor Siertsema  het team als opdracht meegegeven om onbevangen te spelen, goed te serveren en lef te tonen. Hiermee moet het mogelijk zijn om in de thuiswedstrijd één of meerdere sets te winnen van Captains Kangeroe.

De 1e en 2e set lieten een gelijk beeld zien van de uitwedstrijd. Smash had veel moeite om de service op te vangen en de pass te brengen naar de spelverdeler. Daarnaast was de service van Smash te makkelijk te pareren en er gingen teveel services uit. Zonder deze fouten was het verloop van de sets gelijk opgegaan. Er werd door de fouten echter continu aangekeken tegen een achterstand van enkele punten. De sets werden uiteindelijk verloren met 15-25 en 17-25.

Smash voelde aan dat het mogelijk moest zijn om een set te winnen. Met veel vechtlust en door geconcentreerd spel werd de 3e set goed begonnen. Met de opdracht van coach Cor Siertsema in het achterhoofd, werd het aantal onnodige fouten bij Smash tot een minimum terug gebracht en werd aan het net fel gestreden. Bij een stand van 8-2 en 15-9 moest de coach van Captains Kangeroe ingrijpen, maar dat had onvoldoende resultaat. Smash heren 1 kon de voorsprong tot het einde van de set vasthouden. De set werd gewonnen met 25-19.

In de 4e set kon Captains Kangeroe zich herpakken en was duidelijk dat Captains Kangeroe het betere spel in huis had. Smash heren 1 kon meekomen in het niveau maar niet meer het initiatief naar zich toe trekken. De set ging voor Smash verloren met 18-25.

De volgende wedstrijd van Weber Mannenmode Smash heren 1 is de uitwedstrijd tegen Flash Nieuwleusen heren 2 op zaterdag 29 november om 16.00 uur.