Prima serie Dames 1

Verkeersschool Harms/Smash won vrijdag thuis met 3-1 van de nummer 3 op de ranglijst Annen dames 1. Hierdoor zijn de dames van verkeersschool Harms/Smash van plaats 11 naar plaats 8 gegaan. Na de winst op de wedstrijd tegen Dalen en de goede eerste twee sets tegen Oranje Nassau dames 2, zitten de dames in een opwaartse spiraal.

 

In de eerste set waren de dames nog wat afwachtend aan het spelen, maar door een paar mooie serves beurten, trokken de dames toch de set naar hun toe. De set werd gewonnen met 27-25.

   

De tweede set was spannend, door een goede serves beurt van Marloes met twee keer een ace staan de dames met 10-6 voor. Tussen door scoort Gita met een mooie aanval in de rechtdoor. Gevolgd door een blokkering van Evelien op de spelverdeelster op 13-8 en een blok van Elise op 14-9. Tussendoor schreeuwt Leonie: “We gaan als een speer!” De dames gaan lekker door, Anne scoort een bal in de brievenbus bij Annen en Elise een bal achterover eerst op diagonaal en daarna kort in de nek bij Ilse op een A1 het is uiteindelijk 18-10. De coach van Annen neemt een time-out. In de time-out wordt een combinatie voorbereid. De dames wonnen de set met 25-20.

    

De derde set begonnen de dames weer niet met overtuiging ze staan met 3-9 achter, waarna Rob een time-out neemt. Daarna scoort Anne. Op 4-10 doorziet Irma de prikbal en passt perfect naar Leonie waardoor Gita de bal keihard in mept! Op 7-10 maakt Gita het weer af. Na een mooie serve serie van Marloes en Melany weten de dames van Verkeersschool Harms/Smash de set niet te winnen en verliezen met 17-25.

     

“Wat er ook gebeurt, we pakken deze set!” zegt de trainer van Verkeersschool Harms/Smash. De opstelling wordt helemaal omgegooid. De dames beginnen goed aan de set. Het staat 7-4 na een mooie aanval van Marlijn in de rechtdoor. Na een hele hectische rally, behield Ilse het overzicht in het spel en prikte de bal bovenhands in het midden van het veld van Annen, iedereen stond er naar te kijken 12-10 voor Beilen. Op 14-10 komt er een wissel bij Annen, een nieuwe spelverdeelster. Dat pakt goed uit voor Annen. Ze komen bijna weer bij de dames van Verkeersschool Harms/Smash het staat uiteindelijk 15-14. Marloes komt aan serve, dat loopt de hele wedstrijd al goed, ze serveert en Annen ketst de bal weg. Bij 17-14 time-out voor Annen. De dames van Annen komen weer dichterbij. Op 19-19 duikt Ilse een bal van de grond, hij gaat direct weer over het net, maar door miscommunicatie bij Annen valt de bal in het midden van het veld. Weer een puntje voor Beilen. Daarna gaan de dames van Verkeersschool Harms/ Smash weer als een speer. Op 24-20 neemt Rob nog even een time-out om rust te bewaren en de dames winnen met 25-20 ook de laatste set.

 

 

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 9 januari om 21.00 uur tegen De Bevers dames 3 in Beilen.