Dames 1 knokt zich naar een punt

Zaterdag 8 november was het zover, een uur rijden om een wedstrijd te spelen tegen Vios Kolham, onze grote concurrenten van vorig seizoen. Voor de wedstrijd was dan ook iedereen gebrand om te winnen en ondanks dat Kolham nog wel een aardig stuk rijden was, hadden we veel publiek.

De eerste set startten we met Leonie op de spelverdeling, Marlijn en Anne als passer-loper, Marloes en Marieke op mid, Melany op de diagonaal en Irma natuurlijk als libero. Vol strijdlust begonnen deze 7 aan de eerste set, die we redelijk goed begonnen. De wedstrijd ging gelijk op en bij 11-11 besloot Rob dan ook om de eerste time-out te nemen. We speelden niet slecht, maar op de trainingen hadden we met zijn allen laten zien dat er nog wel veel meer in zat. Het leek alsof met de handrem op speelden. Ondanks de goede dingen die we lieten zien zoals het sterke blok van Marloes, die twee keer achter elkaar een bal goed blokkeerde, waren er ook veel eigen fouten waaronder veel servefouten. Na de time-out gingen werd het spel niet anders en was rob op 22-20 weer genoodzaakt om een time-out te nemen. Na de time-out werd het nog 22 gelijk, maar toch gaven we de set uit handen en verloren we hem met 25-20.

De tweede set besloot Rob wat verandering aan te brengen in het team door Elise te wisselen voor Melany en Evelien voor Marloes. Er moest namelijk wat gebeuren wilden wij deze wedstrijd naar ons toe trekken. Ondanks de wissels ging het spelletje niet beter en we raakten in een dip, waardoor we achter kwamen te staan met 9-20. Hij besloot Gita te wisselen voor Anne en daarna Ilse nog voor Leonie. Met een compleet ander team in het veld dan in de eerste set, speelden we nog een redelijke achterstand weg. Helaas was dit niet genoeg en verloren we de tweede set met 25-15. Ondanks het slechte begin zijn we de set wel positief geeïndigd. De derde set gingen we dan ook met een beter gevoel in. Dit was ook te zien aan het spel want “er ontstond iets in het team”, zoals Rob dat na de wedstrijd zo mooi verwoordde.Toch ontstond er niet genoeg om te kunnen winnen en verloren we ook nog de derde set van de wedstrijd met 25-19.

Ondanks dat we 3-0 in sets achterstonden en de wedstrijd niet meer konden winnen was iedereen in de vierde set gebrand om toch de laatste set nog te winnen en nog een puntje mee naar Beilen te nemen. Eindelijk ontstond er iets in ons spelletje en we lieten goeie dingen zien. Ilse die een bal goed afblokte en Evelien die twee keer achter elkaar aanviel en scoorde. Het leek net of de handrem van ons spelletje af ging. We konden daardoor een redelijke voorsprong van een aantal punten opbouwen en zo de set naar ons toe trekken. Rond het einde werd het toch nog wel even spannend, doordat Vios toch nog dichterbij kwam doordat wij wat punten morstten. Op 24-24 moest het echt gebeuren en dat deden we, door 2 ballen achter elkaar te scoren wonnen we toch nog de laatste set met 24-26. We verloren welliswaar met 3-1 maar gingen in ieder geval niet met lege handen naar huis!