Smash H1 krijgt kansen tegen de koploper

Vrijdagavond 10 oktober begon de avond met een samenkomst bij de sponsor Weber Mannenmode. Na de sponsor uitgebreid bedankt te hebben voor de ondersteuning, werd samen met de sponsor vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen de koploper in de 2e klasse. De tegenstander SSS/E heren 1 is in de eerste drie wedstrijden ongeslagen en heeft 14 van de 15 te verkrijgen punten binnen gehaald.  Het was aan Smash om te proberen daar meer verliespunten aan toe te voegen. Met deze intentie namen de mannen afscheid van Weber.

 

In de gehele wedstrijd werd voor elk punt gestreden. Smash heren 1 liet de gehele wedstrijd zeer solide spel zien. De spelverdelers konden het spel goed verdelen over de gretige aanvallers. Veel aanvallen van SSE/E werden door het sterke blok geneutraliseerd en de verdediging stond goed gepositioneerd. SSS/E zette daar tegenover een goed lopende buitenaanval en een goede verdediging. Het werd uiteindelijk toch een nederlaag voor Smash heren 1. De wedstrijd werd verloren met 4-0 (setstanden 26-28, 17-25, 13-25 en 23-25). In de eerste en vierde set had Smash alle kans om de set naar zich toe te trekken. Smash heren 1 bleef in deze sets gelijk opgaan en was mentaal de meerdere van de koploper. SSS/E toonde echter veerkracht en de verdediging kon de druk opvangen. De sets werden nipt verloren maar hadden net zo goed voor Smash kunnen zijn. Trainer-coach Cor Siertsema was ondanks het verlies, zeer te spreken over de manier van spelen van zijn team: “We hoeven ons qua uitslag niet te schamen in deze wedstrijd tegen de koploper. Ons team liet zien te beschikken over mentaal zeer sterk spel”.

De volgende wedstrijd van Weber Mannenmode Smash heren 1 is de uitwedstrijd tegen Emmen ’95 heren 3 op vrijdagavond 24 oktober om 21:00 uur.