Publiekswissel Heren 1

Afgelopen vrijdag stond voor Smash Heren 1 de wedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst op het programma. De bezoekende ploeg VVO uit Oosterhesselen had nog maar één set gewonnen in zes wedstrijden en dus was het voor de thuisploeg zaak om zoveel mogelijk punten in Beilen te houden.

Na wat onnodig gedoe over veldindelingen konden de ploegen op het voor Smash vertrouwde veld aan de wedstrijd beginnen. Smash liet zich niet ontregelen, begon geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte direct een ruime voorsprong. Deze werd vastgehouden en gaf de heren de mogelijkheid in het aanvalsspel te variëren. De eerste set werd met 25-17 binnengehengeld.

Coach Kor Siertsema had met dit goede spel geen reden om te wisselen en startte de tweede set dus met dezelfde opstelling. Deze kende ongeveer hetzelfde  verloop als de eerste set. Er werd direct een mooie voorsprong gepakt en aanvallend liet Smash heel leuk spel zien. Halverwege de set was het tijd voor een publiekswissel. Althans dat bleek deze achteraf te zijn. Andre Mos werd door Jan Koerts vervangen. Dit was voor VVO het sein wat gas bij te geven en met meer servicedruk kwamen de Beiler heren onder druk te staan. Toen het verschil tot minder dan vijf punten was teruggebracht werden Andre en Jan teruggewisseld om zo weer terug te vallen op het ingespeelde team. En dit werkte want de set werd met 25-21 beslist.

De derde set werd begonnen met Jan Koerts op de positie van Richard Oude  Breuill. De servicedruk ging dit keer bij de Beiler heren omhoog en VVO bleek veel energie te hebben verspeeld in de tweede set. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen bleek in deze set wel heel groot en binnen recordtijd stond er 25-6 op het scorebord. Ook in de vierde set kreeg VVO geen voet aan de grond en Smash kon met 25-15 het maximale aantal punten in Beilen houden.

Met deze uitslag stijgt Smash twee plaatsen op de ranglijst naar een zevende plek. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 december om 18.00 uur in Dalen. Dalen is koploper in deze klasse dus in dit geval is elk punt dat naar Beilen mee terug wordt genomen winst.