Heren 1 haalt uit tegen koploper

Vrijdagavond 6 februari hebben de volleyballers van Smash heren 1 gestreden tegen de VV Ouvol heren 1 uit Oud-Leusden. In de stand van de 2e klasse staat Smash op de 8e positie en Ouvol op de 1e positie  met slechts 15 verliespunten op een totaal van 13 wedstrijden. Gezien het niveau van de afgelopen wedstrijden moest het voor Smash mogelijk zijn daar meer verliespunten aan toe te voegen. 

 

De coach van Smash, Cor Siertsema, begon met een opstelling met Xander Sinnige als spelverdeler, Wouter Weidgraaf als diagonaal speler, Richard Oudebreuill en Erik Herrewijnen als buitenaanvallers en Matthijs Siertsema en jeugdspeler Gerko Zinger als middenaanvallers. 

Net als de afgelopen wedstrijden begon Smash met overtuiging aan de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd werd direct een voorsprong opgebouwd van enkele punten. Smash wist meer variatie in het aanvalspel te brengen en scoorde daardoor net wat gemakkelijker dan Ouvol. Ouvol kon de buitenaanval goed inzetten maar de middenaanvallers en de diagonaal werden haast niet bereikt. Smash kon de voorsprong de volledige set vast houden. De set eindigde in een eindstand van 25-21.

In de tweede set werden Jan Koerts en André Mos ingebracht. Ook deze heren lieten zien dat Smash over de volledige breedte over een beter spel beschikten dan Ouvol. Het patroon van de 1e set kon worden herhaald. Aan het begin van de set werden enkele punten voorsprong verkregen. Pas aan het eind van de set kwam Ouvol iets terug maar Smash kon de voorsprong vasthouden tot  25-23.

In de derde set kon Ouvol uiteindelijk de aansluiting vinden bij het hoge spelniveau van Smash. Beide teams gingen gelijk op. Coach Cor Siertsema dacht met een tactische wissel toch een verschil te kunnen maken op een cruciaal moment in de set en daarmee in de wedstrijd. Gerko Zinger werd ingebracht op een stand van 20-20, dit maal op een positie als buitenaanvaller. Al snel bleek dat deze wissel zeer goed uitpakte. Gerko kon drie punten op rij maken met harde smashen. De set werd dankzij deze drie belangrijke punten gewonnen met  25-20 en daarmee werd de winst zeker gesteld.

Smash kon ontspannen en met veel spelplezier starten met de vierde set. De overwinning was binnen en het winnen van de vierde set zou een mooie bonus zijn. Ouvol daarentegen kon het gezichtsverlies beperken door de vierde set alsnog te winnen en ging zeer gedreven spelen. Het zelfvertrouwen en de vreugde in het spel van Smash maakte in het einde van de set net dat het verschil om de set te kunnen winnen met 28-26.

Met de 4-0 overwinning stijgt Smash naar de 7e positie in de stand van de 2e klasse. Ouvol raakt door het verlies mogelijk zijn koppositie kwijt en zal met weinig plezier terug denken aan de wedstrijd tegen Smash.

De eerstvolgende wedstrijd van Smash heren 1 is op vrijdagavond 12 februari om 20.30 uur in de Drenthehal tegen DAC heren 3 uit Dedemsvaart.