Drie Smash meiden op volleybalavontuur naar Barcelona!

Het afgelopen jaar hebben Noa Wilting, Marit de Jonge (onder de 12) en Fleur Meinders (onder de 16) getraind bij het Regionaal Talent Centrum (RTC) in Groningen. Hun trainers maakten aan het begin van 2015 bekend dat hij met een selectie deel wou nemen aan de Copa Barcelona, een internationaal volleybaltoernooi. Een aantal trainingen later zou de definitieve selectie (11 van de 27 slechts) bekend worden gemaakt. Tot hun grote verrassing bleken zowel Noa als Marit geselecteerd te zijn!

 

Voor Fleur was de verrassing minder groot dat ook zij geselecteerd was (bij onder de 16), die is inmiddels al wat verder in haar volleybalcarrière en traint op Papendal bij een voorselectie van jeugdoranje. Inmiddels zijn de trainingen en de oefenwedstrijden van de selecties in volle gang. Dat individuele speelsters goed kunnen volleyballen blijkt geen garantie te zijn voor succes. De eerste oefenwedstrijden werden dan ook verloren. Inmiddels echter ontstaat er langzamerhand een echt team. Op 10 juni zijn er oefenwedstrijden in Beilen gespeeld. De selectie onder de 12 speelde tegen Smash C1 en de selectie onder de 16 speelde tegen Smash dames 1.

 

Donderdagmorgen 25 juni vertrekken de dames richting Rotterdam airport, van waaruit ze naar Barcelona vliegen. Vrijdag overdag wordt er getraind en een oefenwedstrijd tegen VC Barcelona gespeeld. ’s Avonds begint het toernooi. Het toernooi duurt t/m zondagmiddag. Maandagochtend vliegen de meiden terug naar Nederland.

 

Volgend jaar zal Smash bij het RTC Groningen nog ruimer vertegenwoordigd zijn, want bijna heel C1 traint er dan (Daniek Gils, Anna Kamps, Noëlle Nelis, Noa Wilting en Marit de Jonge).