Smash N5 1 start competitie in Smilde

En dan eindelijk begon de najaarscompetitie voor de meiden van Smash N5 1. Het team kende wat wisselingen. Babet en Nynke bleven en nieuw kwamen Kirsten en Floor. Kirsten is een oude bekende, die speelde al eens samen met Babet en Nynke. Floor zit nog maar kort op volleybal, maar liet vandaag al een behoorlijk goed niveau zien. Coaches Manon en Annika namen afscheid en ‘papa’ Maurits Beuling werd bereid gevonden de meiden te coachen.

Dan de 2 wedstrijden. Eerste tegenstander was Sudosa Desto N5 3 en dat bleek een zeer gelijkwaardige tegenstander. Wat opviel was dat Sudosa Desto wat meer 3 keer speelde en Smash meer direct scoorde. Zo bleef de stand lang gelijk opgaan. Vlak voor tijd had Smash N5 1 nog 1 puntje voorsprong toen Sudosa Desto nog snel 1 keer opsloeg. Smash speelde de bal direct terug over het net en de bal leek uit te gaan. Een Sudosa Desto-speelster raakte de bal nog aan en toen ging deze uit. Met 2 punten voorsprong deze set dus gewonnen. De tweede set ging weer redelijk gelijk op, maar even leek de concentratie weg en nam Sudosa Desto een ruimere voorsprong en gaf die niet meer weg. Zo ging de tweede set verloren, maar was het overall wel 2 – 2.

De 2e wedstrijd was Sudosa Desto N5 4 de tegenstander. Weer een gelijk opgaande strijd en coach Maurits had de meiden meegegeven steeds 3 keer te spelen, want daar maak je punten mee. Dat deed het team nu al veel beter, maar de 1e set ging nipt verloren. Gedurende de 2e set was er sprake van een totale black out bij het team. Er lukte weinig meer, 3 keer spelen kwam niet uit de verf en de meiden moesten vooral erg aan elkaar wennen. Tegen het einde van de 2e set pakte het team het weer goed op en scoorde punt na punt. De tijd was net te kort om de achterstand in te lopen en werd ook deze set verloren. Helaas geen punten.

Bij beide wedstrijden reikten de meiden de scheidsrechters een heerlijke doos Merci uit in het kader van De Week van de Scheidsrechter.

Wat vooral opviel is dat de 4 meiden heel veel plezier en lol hebben en maken. Ook bij een achterstand bleef je de lach op hun gezicht zien. Nu maar goed trainen en tijdens de volgende wedstrijden nog meer naar elkaar toegroeien en dan kan dit team nog wel eens tot hele mooie dingen in staat zijn…..