Kledingbeleid

Kledingbeleid Smash Beilen

 

 1. Ieder spelend lid van Smash Beilen is automatisch deelnemer uitdrager van het kledingbeleid. De vereniging hecht veel waarde aan een correcte/representatieve uitstraling en wenst uniformiteit. De leden stellen prioriteit aan het dragen van het Smash Beilen tenue en behandelen het met zorg.
 2. Het kledingplan is door de commissies en het bestuur vastgesteld en voorziet in wedstrijdkleding voor elk team. De wedstrijdkleding bestaat uit wedstrijdshirts. De eerste heren- en damesteam hebben een toevoeging in de wedstrijdkleding van trainingspakken, tassen en inspeelshirts. Dit heeft te maken met het sponsorpakket wat verbonden is aan hoofdsponsoring voor de vereniging.
 3. Aan wedstrijden kan alleen worden deelgenomen door het dragen van de officiële wedstrijdkleding.
 4. Iedere deelnemer aan het kledingplan betaalt middels de jaarlijkse contributie de eigen bijdrage voor het kledingplan (uitgezonderd mini’s). Indien de contributie niet tijdig is betaald kan het bestuur besluiten de wedstrijdkleding niet te verstrekken waardoor men niet speelgerechtigd is. De wedstrijdkleding wordt nooit eigendom van een lid.
 5. Mini-spelers dienen zelf kosten te dragen voor de aanschaf van een wedstrijdshirt. Zij hebben geen bijdrage in de contributie aan het kledingfonds. Dit shirt dient op eigen initiatief te worden aangeschaft bij Sport2000 Combisport. Er is hiervoor een vast tarief vastgesteld met Combisport Beilen (kindermaat 30 euro, damesmaat 32 euro).
 6. De zogeheten “teamtas” met wedstrijdshirts wordt onder verantwoordelijkheid van de kledingcommissie samengesteld en uitgegeven. Het team gaat hier zorgvuldig mee om en is zelf verantwoordelijk voor het (compleet) inleveren van de teamtas aan het eind van het speelseizoen bij de kledingcommissie.
 7. Het is beslist niet toegestaan wedstrijdkleding zelf te laten aanpassen en/of te voorzien van (eigen) sponsoruitingen of andere uitingen zoals namen van spelers. De wedstrijdkleding is voorzien van een sponsorbedrukking waarvoor de vereniging specifieke afspraken heeft vastgelegd met de betreffende teamsponsor.
 8. Het uitlenen van wedstrijdkleding is alleen toegestaan wanneer de kledingcommissie hiervan op de hoogte is en hier akkoord voor heeft gegeven.
 9. De wedstrijdkleding wordt na elke wedstrijd, volgens een roulerend schema gewassen conform het wasvoorschrift. Kleding wordt hierbij binnenstebuiten gewassen op 30 graden en mag onder geen enkele voorwaarde in de wasdroger of worden gestreken. De kleding wordt apart en zonder toevoegingen van andere kleding gewassen, om verkleuringen te voorkomen.
 10. De afschrijving van de wedstrijdkleding is minimaal 3 jaar. De kledingcommissie bepaalt de duur van gebruik.
 11. De kledingcommissie is in samenwerking met de sponsorcommissie verantwoordelijk voor de representativiteit van de wedstrijdkleding en tijdige vervanging.
 12. Wanneer er aan het einde van het seizoen blijkt dat er wedstrijdkleding ontbreekt en/of er sprake is van niet gemelde schade, kunnen de kosten van deze vermissing of schade in rekening worden gebracht bij de aanvoerder. Deze kan de kosten verhalen bij betreffende speler(s).
 13. Kleding en overige artikelen die team en wedstrijd gerelateerd zijn mogen alleen van onze kledingsponsor Hummel of een submerk Stanno, Reece Australia en Select Leverancier Sport2000 Combisport zal voor wedstrijd en teamverband alleen goederen leveren van de Smash Beilen kledinglijn. Artikelen zoals trainingspakken en tassen mogen enkel aangeschaft worden bij Sport2000 Combisport en zijn hiervoor een contractuele overeenkomst aangegaan.
 14. Sponsoring van teams en teamkleding gaan uitsluitend via de sponsorcommissie. Sport2000 Combisport zal geen rechtstreekse bestellingen (bestelverzoeken) in behandeling nemen. Verzoeken voor sponsoring of informatie hierover kan kenbaar worden gemaakt bij de voorzitter van de sponsorcommissie (zie website).
 15. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur van Smash Beilen.