Teamafspraken

Kleding 

De kledinguitrusting blijft eigendom van de volleybalvereniging Smash te Beilen. Aan het einde van het seizoen verzamelt de kledingcommissie de shirts en de kledingtas. De broekjes worden door de leden zelf gekocht en blijven eigendom van het lid. Voor de broekjes en de sokken geldt een kledinglijn, waarover informative is in te winnen bij Combisport of de kledingcommissie.

Teamsponsor 

Elk team zorgt dat hun sponsor op een ludieke manier verrast wordt en nodigt de sponsor uit voor wedstrijden. Elk team is zelf verantwoordelijk dat bij de start van het seizoen een actuele foto met de sponsor wordt gemaakt voor de website. Om deze te plaatsen moet de foto worden opgestuurd naar de webbeheerder van Smash. De foto moet in de eerste maand  van de competitie (oktober) gemaakt worden. Elk team wijst iemand aan die contactpersoon is voor de sponsor.

Wedstrijdverslagen 

Elk team maakt afspraken over het schrijven van een wedstrijdverslag. Dames 1 en Heren 1 dienen een verslag te maken van iedere wedstrijd. De verslagen worden opgestuurd naar de webbeheerder. Voor plaatsing op de website en eventueel in de Krant van Midden Drenthe. Voor plaatsing in de krant dient het verslag voor zondag 18.00 uur binnen te zijn bij de webredactie.

Boetes 

De vermijdbare boetes, opgelegd door de NeVoBo worden na overleg via automatisch incasso geind bij de veroorzaker.

Ledenvergadering 

Trainers, die een vergoeding ontvangen, dienen aanwezig te zijn op de algemene ledenvergadering. De recreanten hebben geen aparte ledenvergadering.

Ballen 

Elk team is verantwoordelijk voor de door de vereniging beschikbaar gestelde set training- en wedstrijdballen. Bij verlies moet dit worden gemeld aan de materiaalbeheerder. Ballen worden aan het eind van het seizoen ingeleverd bij de materiaalbeheerder.

Trainen 

De jeugd zal altijd voorrang krijgen in de eerste uren van de trainingsavond en daarna worden de senioren ingepland.  

Communicatie 

De trainer, aanvoerder en ouders kunnen hierin een belangrijke rol vervullen. Zij zullen voor of na de trainingen en wedstrijden de op stapel staande acties en toernooien kunnen promoten.

Sporthal 

Een sporthal die er netjes uitziet speelt veel lekkerder. De teams zorgen dus voor het opbouwen, afbreken en netjes achterlaten van de sporthal. Flesjes, zakjes en andere rommel dus netjes in de prullenbak.

Cultuur 

De trainers, coaches en aanvoerders kunnen bij de cultuur een belangrijke rol gaan spelen. Wanneer zij positief zijn zullen de teamleden ook positief zijn. 

Ouders

Bij jeugdleden hebben ouders ook een verantwoordelijkheid. Allereerst naar hun eigen kinderen toe, als het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat volleybal een teamsport is en dat je met je lidmaatschap ook taken voor de vereniging moet verrichten. Per team wijzen de ouders één contactpersoon aan, die fungeert als aanspreekpunt voor het bestuur. De contactpersoon zorgt dat de ouders het vervoer en het coachen organiseren. Ook wordt het tellen bij thuiswedstrijden door ouders georganiseerd. Aan het begin van het seizoen geeft de jeugdcommissie een voorlichtingsavond.