Aanvoerder

Een trainer en aanvoerder spelen een belangrijke rol in de communicatie. Zij zijn het  aanspreekpunt binnen de teams en kunnen zorgen dat alles soepel verloopt.

Aanspreekpunt

Via de aanvoerder kunnen het bestuur en de commissies van de vereniging in contact komen met het team. Zij nemen contact op met de aanvoerder, zodat deze alles weer door kan geven aan je team. Wanneer er iets overlegt moet worden, koppelt de aanvoerder dit weer terug.  Natuurlijk zal de aanvoerder  ook taken bij teamgenoten neerleggen. De aanvoerders komen één maal per jaar bijeen om de belangrijkste punten van het seizoen door te nemen.

Wedstrijd

De aanvoerder zorgt dat het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) in wordt gevuld voor de wedstrijd. De aanvoerder van het uitspelende team kiest ervoor om te serveren of de service te ontvangen, of kiest de kant van het speelveld (A of B) waarop hij/zij wil beginnen . Tijdens een wedstrijd is de aanvoerder de enige die met de scheidsrechter praat. De aanvoerder verteld aan het team wat er is overlegd en geeft waarschuwingen door. Na de wedstrijd controleert de aanvoerder het DWF met de standen. Als deze klopt zet de aanvoerder een vinkje in het DWF en bedankt hij/zij de scheidsrechter en de teller.

Wedstrijdverslag

Na de wedstrijd zorgt de aanvoerder ervoor dat iemand van het team een wedstrijdverslag schrijft. Deze moet voor zondag 18.00 uur ingeleverd worden bij de webbeheerder als deze in de krant of op de website geplaatst kan worden.

Lief en leed

Als er iemand ziek is, of zwanger, gaat trouwen of iets anders belangrijks, regelt de aanvoerder dat er wat gekocht wordt (een kaartje, een cadeautje, op visite gaan).

Vervoer

De aanvoerder zorgt voor een vervoersschema en is aanspreekpunt als er gewisseld moet worden.

Sponsor

De aanvoerder zorgt voor een contactpersoon vanuit het team voor de sponsor. De sponsor wordt regelmatig uitgenodigd voor wedstrijden.